Ubidots Community

Web access problem

I am getting the following message.

You’ve reached your daily quota of data extraction. You’ve retrieved 297997/50000 dots today. Learn more about Ubidots STEM limits.

I am also showing over 500,000 dots out per day. Something is broken on your end.

Larry

Good day @W6LVP,

Could you please advise your username so I can take a deep look at your account’s usage?

Username is Domino

Thanks.
Please give me some minutes to check the usage of your account. I’ll get back once I have a more solid answer.

Several month ago I reported that your web servers are not correctly posting new data. I don’t believe that bug has been resolved. You can check my earlier exchanges on this forum on the that topic.
Sometimes data is missed and quite often new data is not posted without refreshing the browser. My solution is to use an automatic reload feature on Chrome. I set Chrome to automatically reload every two minutes. That would cause the number of dots out to be higher but still not 500,000 per day.

Larry

Here is the exchange from back in December. Have you fixed this problem? If not, you can’t limit my page refresh work around.


[FOR REVIEW] STEM account response

Bug reports

error

Dec 2019

15 / 16

Dec 2019

1m ago

jotathebestLeader

1

Dec '19

Hi there, I have tried to reproduce your public link issue without success using one of our testing account, may you share with me your ubidots username so I can debug directly in your dashboard and account?

About your stem question, to maintain our tech environment health, stem users share resources. We would really like to have a higher infrastructure for this kind of account license, but there are limits that we just actually can’t overpass (support team, DevOps team, server’s costs, etc). Besides of this and the shared resources across the stem platform, we do not wish that users experience a very low reliability and that is why I am attending cases like yours to know if we need to improve a certain platform free feature; but if you are looking for reliability, I would strongly advise you to go for the paid service instead of the free one.

I will be attentive to your username to further analyze your issue.

All the best

Reply

W6LVP

Dec '19

My username is W6LVP.

I have found that using the Chrome reloader extension which enables automatic webpage refresh is an acceptable work around until you can resolve the issue.

Larry

Reply

W6LVP

Dec '19

I created a trial paid account with username lvplummer to compare with my STEM account. For the trial paid account, I am seeing the following behavior.

I created a line graph to display data. A stream of real-time data is uploaded with the period between data points ranging from 2 to 6 minutes. Most of the new data points are displayed correctly. Sometimes a data point is not displayed but then following points are correctly displayed.

If I refresh the browser, all of the data points including the ones that were missed earlier are now displayed correctly.

Larry

Reply

W6LVP

Dec '19

Here is an example of what I described earlier. Here is a screenshot showing a missing dot:

Here is the same chart after only refreshing the browser.

Reply

W6LVP

Dec '19

Here is another similar example. New data completely stops appearing. It seems to occur on the top of each hour. Again after refreshing the browser, the missing data is displayed.

Reply

jotathebestLeader

Dec '19

Hi there, I let a selenium script executing during the day and could reproduce the issue with your account:

These screenshots show that everything was fine at the script begin

but after an hour, I could notice that the real time stopped

The issue seems related with the JWT authentication using public links, I have just shared this with our dev team and we hope to deploy a patch that solves it in the incoming days.

I will keep you posted about the solution.

All the best

1

Reply

W6LVP

Dec '19

Jose,

Thanks for your update. I am please to know that you were able to reproduce the issue and it is being addressed. I hope you will let me know when the fix has been implemented.

Larry

Reply

W6LVP

Dec '19

Has there been progress made on this issue?

Larry

Reply

jotathebestLeader

Dec '19

Hi there @W6LVP, the bug is already addressed but there is not an ETA to make available the solution. I will update this post once the DevOps team deploys the patch that solves it.

All the best

Hi @W6LVP,

thanks for expanding your situation. As stated in your note, the high dots out rate is due to refreshing many times the dashboard, causing several request to our server and hence running out of the included dots out in the STEM account.

Just to clarify, the refreshing system is implemented only for the public shared dashboards/widgets, or you also have that plugin enabled when logged in your account?

In addition, I’ll consult with the team about the progress of the solution. I’ll be back once I have a more solid answer.

Best,
Sergio

My useage now shows 70,000 synthetic variable dots out and I don’t have any synthetic variables. How can that be?

I am using a Chrome plugin which I can turn on and off. I will not turn it on. It is better to miss some data than miss all of my data.

Larry

I cannot access my account because the daily number of dots out shown is more than 60,000. However, since I can’t access the account, the actual number of dots out is zero.

I really hope you can fix this problem so that I can use your service.

Larry